Virve lyhyesti:

 • aloittanut tokoharrastamisen
  1980-luvun lopulla
 • useita Suomen Tottelevaisuusvalioita
 • yksi Ruotsin Tottelevaisuusvalio
 • Suomen Käyttövalio hakukokeessa
 • Suomen Käyttövalio jäljeltä
 • rotumestaruuksia jäljeltä ja hausta
 • kahdella eri koiralla
  maajoukkue-edustuspaikka
 • tokossa kaksi SM-kultaa, yksi SM-hopea
 • useita tokon joukkue-SM-mitaleja
 • Kisannut myös agilityn ja vepen ylimmissä luokissa

 • Esittely: Virve Hepoaho

  Hei!

  Ensimmäisen koiran sain vuonna -87. Tämä oli komean kokoinen landseer-herra Albertti. Jahka perustottelevaisuus oli saatu kuntoon innostuin testaamaan opittuja asioita tokossa. Pienoisen menestyksenkin myötä tokokärpänen vahvisti puruotettaan eikä näy päästävän irti millään…

  Amoren (Jarambo Amore-Marina) hankin tokokoiraksi ja se lunastikin paikkansa yli odotusten. TVA-arvo saavutettiin suhteellisen helposti ja jatkoimme treeniä tähtäimessä maajoukkuepaikka. Amore oli hyvin varma ja tasainen kisakoira ja SM-hopean (v-97) sekä usean joukkue -SM-mitalin jälkeen edustimme Suomea vuodet -98-99 tokon MM- ja PM-kisoissa.
  Amore eli terveenä ja reippaana 14-vuotiaaksi, pitäen talon urokset kurissa.

  Virve ja Aiko, SM 2004, kuva L. Salonen.

  Amore jäi pikkuhiljaa hyvin ansaitulle eläkkeelle ja bordercollie uros Aiko (Tending The Talisman) pääsi toteuttamaan itseään kisakentillä. Aikon kanssa oli hienoa sekä treenata että kisata; se oli työkoira joka teki aina kaiken täysillä. Aikon aika täyttyi nopeasti ja yllättäen, kesken Italian EM-kisojen 9.9.04, kun kasvaimet olivat tehneet salaa tuhojaan sisäelimissä. Ehdimme kokea kuudessa vuodessa paljon, saavutuksina mm. FIN & S TVA FIN KVA TSM-02 & -04 HK3. Tokon maajoukkueessa ehdimme olla kolme vuotta ja KVA-arvo saavutettiin kuudella kisalla, esim. syksyllä -03 voitimme haussa sekä rotuyhdistys- että piirinmestaruuskisat pisteillä 290.

  Rymy liittyi joukkoon Aikon poislähdön jälkeen, 4 vuotiaana. Tämän kanssa kisasin tokon voiI-tuloksen ja aivan hurmaavan luonteen ansiosta viettää leppoisia eläkepäiviä viihdyttäen omia ja muiden lapsia mm. pulkkavedoissa. Lisäksi Rymy on Vicin kuntovalmentaja, huolehtien vauhdista ja painista jokapäiväisillä metsälenkeillä.

  Victor on TVA (kävimme kaikkiaan 8 kisaa tälle "etapille"), KVA (yht. 7 kisaa) ja agilityssä 3-luokassa. V. 2010 Vic voitti tokossa piirinmestaruuden, ja pk-jäljellä se sai piirinmestaruus-pronssia, ja vielä SBCAK ry:n yhdistysmestaruuden.
  Bcn Sigma tuli minulle 3-vuotiaana. Tämän varsin energisen nartun kanssa on tokoiltu (TVA) sekä suoritettu BH ja JK1. Vanhoina päivinään näyttävästi ja iloisesti toimiva Sigma on ollut kursseilla esimerkkikoirana.

  Malinoisuros Sieger (Tämä on Imuri) on hurmannut minut voimallaan ja tasapainoisuudellaan, lajeina tällä nuorella on Toko, Vepe ja Pk-lajeja.


  Olen kisannut tokossa vuodesta -89 ja "nälkä on vain kasvanut syödessä". Koiran kanssa toimiessa koskaan ei tule valmista. Aina löytyy lisähaasteita, parannettavaa ja uusia ongelmia, joiden ratkaiseminen on koiran ja itsensä opiskelua parhaimmillaan!

  E-mail:
  virve.sormunen@saunalahti.fi

  Puh: 040 8379416 /Virve

  Virve & Rymy. Virve & Rymy.


  COPYRIGHT © Koirien koulutusta 2006 / KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN