Riitta & Pekka lyhyesti:

 • aloittaneet kilpailu-uransa tokossa/PK:ssa 1980-luvulla
 • yli 30 vuotta koirien koulutusta ja kilpailemista eri lajeissa
  (toko, pk-jälki, pk-haku, pk-viesti, pk-etsintäkoe, paimennus)
 • kuusi Suomen Tottelevaisuusvaliota
 • kolme Ruotsin Tottelevaisuusvaliota
 • kaksi Tanskan Tottelevaisuusvaliota
 • yksi Pohjoismaiden TVA
 • kaksi Suomen Käyttövaliota jälkikokeessa
 • Suomen Käyttövalio hakukokeessa
 • kolmella eri koiralla
  maajoukkue-edustuspaikka
 • tokon SM-pronssi, kaksi SM-hopeaa
 • pk-puolella SM-kulta (2010) ja 2 x 4. sija SM-jäljellä
 • useita tokon joukkue-SM-mitaleja
 • useita piirinmestaruuksia
  niin tokossa kuin pk-puolellakin
 • kasvattavat työlinjaisia bordercollieita kennelnimellä Tending


 • Esittely: Riitta Jantunen-Korri

  Nimeni on Riitta Jantunen-Korri, ja asun Sipoossa. Koirien kanssa olen touhunnut lapsesta asti; perheessäni on aina ollut pitkäkarvaisia collieita ja slovakian cuvaceja. Olen kouluttanut koiria 1980-luvun alkupuolelta asti, ja collieiden kanssa kilpailin tokossa ensimmäisen kerran 1980-luvun puolessa välissä.
  Varsinaisen päämäärätietoisemman koirien koulutuksen aloitin 1990-luvun alussa saksanpaimenkoira-
  uroksen FIN TVA FIN KVA HK3 JK1 EK1 Opas Ready Teddyn kanssa. Teddyn kanssa kilpailin tokossa aina SM- ja karsintatasolla asti, ja Pekka kilpaili sillä myös palveluskoirien hakukokeessa SM-tasolla.

  Tao ja Riitta.

  1990-luvun lopulla kilpailin tokossa SM- ja maajoukkuetasolla bordercollienarttu S & FIN TVA JK2 Brains Fjollen kanssa. Parhaat saavutuksemme olivat useat piirinmestaruudet tokossa, henkilökohtainen SM-hopea, useampi mitali tokon joukkue-SM:ssä ja maajoukkue-edustuspaikka kolmena vuotena, joista parhaimmaksi sijoitukseksemme jäi Pohjoismaiden Mestaruus-kisojen 8. sija. Taikan kanssa kilpailimme myös PK-jäljellä ja agilityssa 3-luokkaan asti.

  Tokoharrastamiseni jatkui 2000-luvun alkupuolella Taikan pojan FIN & DK TVA HK1 Tending Too Much Magic`n, Taon, kanssa. Myös Taolla on mm. tokon henkilökohtainen SM-mitali, ja joukkue-SM-mitaleja.

  Taon jälkeen seuraava kisakoirani on ollut FI & SE TVA PPR1 Tending Joy, joka aloitti kilpailemisen 2008 (marraskuussa -08 Tva-ykköset kasassa; ja Uudenmaan Piirinmestaruus -08, SM-finaalissa useita kertoja). Numan kanssa kilpailin myös paimennuksessa (hyväksytty perusrata), ja agilityssa 2-luokkaan.

  Lisäksi olen ohjannut palveluskoirapuolella FIN KVA JK3 M-10 BH Tending Shaman`ia ja FI KVA FI TVA JK3 Tending Mystic`ia pk-tottiksessa; Nero ja Nappi ovat kilpailleet palveluskoirien jälkikokeessa ylimmässä luokassa.

  Nero oli vuonna 2005 palveluskoirien Suomen Mestaruus-kilpailuissa 4. sija, v. 2007 SM-6 ja NOM-maajoukkueessa, 2006 Uudenmaan piirinmestari, v. 2006 aktiviteettitilaston ykkönen jäljellä, v. 2008 SM-5 ja Uudenmaan Piirinmestari, Pekan ohjaamana. V. 2010 Nero voitti pk-jäljellä SM-kultaa.

  Tending Mystic, Nappi, kilpailee myös tokon erikoisvoittajaluokassa, jossa se on Suomen Tottelevaisuusvalio, ja sillä on monena vuotena ollut tulokset kasassa PK-SM:iin, mm. vuonna 2017 se pääsi SM-finaaliin sekä tokon että pk:n SM-kisoissa.
  Lisäksi taloudessa on asustellut bc-uros PPR1 Tending Cult - Vimman päätyö on paimennus, jossa lajissa se on myös kilpaillut. Lisäksi se tokoilee paimennuskauden ulkopuolella (voi-lk).

  Perheemme jo edesmennyt vaikuttaja oli lähes 15-vuotiaaksi elänyt bordercollienarttu POHJ TVA FIN & S & DK TVA Brains Hyasinth Velho, jolla mieheni Pekka Korri on kilpaillut tottelevaisuuskokeessa. Velhon saavutuksia ovat mm. useampi Uudenmaan Piirinmestaruus tokossa, Suomen Bordercolliet & Australien Kelpiet ry:n tokomestaruus, SM-mitalit niin henkilökohtaisessa kuin joukkuekisassakin, Tanskan BorderCollie Klubbenin tokomestaruus jne.

  Koiria taloudessamme on tällä hetkellä (2018) kaksi. Mieheni kanssa kasvatamme työlinjaisia bordercollieita kennelnimellä Tending. Kasvateistamme ja jalostuskoiristamme on pitkälti toistasataa saavuttanut Suomen Tottelevaisuusvalion, Suomen Käyttövalion tai Suomen Agilityvalion arvon.
  Näinä vuosina on moni näistä valiokoirista kilpaillut myös SM-tasolla, saavutuksina toistasataa arvokisamitalia (SM, PM/NOM, MM) niin tokossa, pk-puolella kuin agilityssakin. Tokon joukkue-SM-kullan on tiimimme voittanut toistakymmentä kertaa, useana vuotena tiimimme on myös voittanut palveluskoirien joukkue-SM-kultaa.

  Pekka & Velho.

  Sekä minä että Pekka olemme kuuluneet hyvin pitkään tokon maajoukkuevalmennusrenkaaseen Taikan, Velhon, ja sittemmin minä Taon ja sen jälkeen myös Numan kanssa. Olemme myös pyrkineet kehittämään omia koulutustaitojamme ja näkemystämme koiran koulutukseen useiden ulkomaisten kouluttajien leireillä ja kursseilla, ja useana kesänä olemmekin olleet mm. Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa seuraamassa ja osallistumassa eri lajien koulutuksiin. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana olemme itse kouluttaneet tokoa säännöllisesti seminaareissa ympäri Eurooppaa.

  Pekka on aiemmin harrastanut myös belgienpaimenkoirien, FIN KVA Keel`in, ja FIN KVA JK3 IPO3 Valkohampaan Fonzarellin (mm. SM-4 PK-jäljellä) kanssa. Nykyään Pekka toimii vanhempana kouluttajana ja jalostusasiota hoitavana Opaskoirakoululla, jossa on kouluttanut opaskoiria jo parisenkymmentä vuotta. Toiveiden mukaan myös Pekka vetää esim. toko-, PK-tottis- & maasto-, ja viikonloppukoulutuksia. Lisäksi hän tekee pentutestauksia kasvattajille. Pekkaa toivotaan tänä päivänä koko ajan yhä enemmän kouluttamaan ja auttamaan koiran mielentilaongelmissa (motivaation puute/haluttomuus työskentelyyn, stressi/ylivireisyys, kilpailutilanteessa esiin tulevat ongelmat jne), ja koiran mielentila onkin usein hänen pääteemojaan normaalin liiketekniikka-koulutuksen ohella.

  Meidän päämäärämme on saada koira toimimaan - oli koiran rotu tai harrastuslaji mikä hyvänsä - halukkaasti ja mielellään. Arvostamme iloista, työhaluista koiraa, joka toimii hyvässä balanssissa ja myös teknisesti moitteettomasti. Jos sinua kiinnostaa vaikkapa kilpaileminen, häiriöharjoittelu, koiran mielentilan tai omien suorituksiesi parantaminen, olemme valmiita tarjoamaan liikkeiden teknistä hiomista, kisakokonaisuuden parempaa hallitsemista ja kisavalmennusta juuri sinulle henkilökohtaisesti tai pienryhmässä.

  Tervetuloa ottamaan yhteyttä!

  E-mail:
  riitta.toko@pp.inet.fi

  pekka.korri@opaskoirakoulu.fi

  Puh: 050 4370760


  Riitta & koirat.


  COPYRIGHT © Koirien koulutusta 2006 / KAIKKI OIKEUDET PIDÄTETÄÄN