Kasvatit
Palaa takaisin.
TENDING O-PENTUE

O-pentueemme on kesäpentue, ne syntyivät 11.6.2009. Pentuja syntyi kuusi, kolme narttua ja kolme urosta.

Pentueen emä on oma kasvattimme, KANS TVA FIN & S KVA FIN TVA HK3 EK3 JK1 PM1-07-08 MM1-10 M-11 BH Tending Bluey; Sina on Suomen ja Ruotsin Käyttövalio, Kansainvälinen ja Pohjoismaiden Tottelevaisuusvalio, ja se on kuulunut niin tokon kuin pk-puolenkin maajoukkueeseen. V. 2010 se voitti tokon MM-kultaa, ja 2009 se voitti tokon Suomen Mestaruuden. Palveluskoirien hakukokeessa Sina on saanut SM-hopeaa, ja Pohjoismaiden Mestaruus-kullan se on voittanut kaksi kertaa.

Sinan emä on myös oma kasvattimme FIN KVA VK3 JK3 FH1 Tending True-Blue Troll, joka on voittanut SM-kultaa pk-viestikokeessa, ja isä ruotsalainen, PK-hakukokeessa Ruotsin Mestaruus-tasolla kilpaileva S KVA S TVA Gk Vallh Pr Tonedo`s Black Flash.

O-pentueen isä S TVA Gk Vallh Pr Kronvallarens Gubben on Ruotsin mestaruus-tasolla kilpaileva tokokoira; sillä on myös hyväksytty paimennuksen perusrata. Sen täysveljet ovat edustaneet Norjan tokomaajoukkueessa.
Gubbenin emä on erittäin tunnetun pitkään Ruotsin maajoukkueessa olleen KANS & POHJ TVA S KVA Mitzi II:n tytär S TVA Gk Vallh Pr Vimsa.

Gubbenin isä on taas meidänkin jalostukseen käyttämä Walesin tuonti Eryri Roi. Se on työskennellyt isoilla, monen sadan lampaan tiloilla työkoirana, ja lisäksi se on suorittanut hyväksytysti paimennuksen perusradan. Roi asuu nykyään Italiassa jalostuskoirana.

kuva Elina Niemi
E: KANS TVA FIN & S KVA FIN TVA HK3 EK3 JK1 PM1-07-08 MM1-10 M-11 BH Tending Bluey
I: S TVA Gk Vallh Pr Kronvallarens Gubben

Urokset:

HK3 SM2-11 BH TENDING OVERPOWER Kaiku / Leea Saarela
FI TVA FI KVA M-12 JK3 BH TENDING OUTMATCH Tupla / Pia Pursiainen
FI TVA JK3 BH TENDING OUTRUNNER Nomi / Tarja Martinpuro
Nartut:
FI TVA JK3 BH TENDING OUTSHINE Fani / Heidi Pesonen
POHJ TVA FI TVA SE TVA FK TVA TENDING OCCULT Zip / Oili & Petteri Huotari
TENDING OREAD Mix / Harri Sepponen

Kaiku, Kuva Janne Marin. Tupla pentuna.

HK3 SM2-11 BH TENDING OVERPOWER, "Kaiku", on mustavalkoinen uros, jonka omistaa Leea Saarela. Kaiku on iloinen, keskittymiskykyinen nuori koira, jonka päälaji tulemaan olemaan pk-haku, jälki ja varmaan etsintäkoekin. Sen kanssa tullaan myös tokoilemaan. Kaiku kilpailee pk-hakukokeessa 3-luokassa, ja sillä on tulokset kasassa pk-sm:iin 2011. Se voitti pk-hakukokeessa SM-hopeaa 2011.

Leealla on vanhempana kisakoirana meidän kasvattimme FI KVA Fly, ja hän on myös omistanut Flyn emän, kaksinkertaisen Suomen Mestarin pk-puolella,FI KVA FI TVA Noidan.

KILPAILUT:

toko

pk


FI KVA FI TVA JK3 BH TENDING OUTMATCH, "Tupla", on mustavalkoinen vilkas uros, jonka omistaa Pia Pursiainen. Tupla on vauhdikas työskentelijä, ja sen kanssa harrastetaan tokoa, pk-hakua- ja jälkeä.

Tuplasta tuli SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO kesällä 2011, ja se siirtyi myös jälkikokeessa ylimpään luokkaan. V. 2012 Tuplasta tuli Suomen Käyttövalio, ja se voitti pk-jälkikokeessa Suomen Mestaruus-kultaa!

Tuplan kavereina on Ruotsin tuontimme FI KVA FI TVA Viski ja belgi FI KVA Kiitos.

KILPAILUT:

toko

pk

FI TVA JK3 BH TENDING OUTRUNNER "Nomi" - on mustavalkoinen uros, jota ohjaa Tarja Martinpuro Poitsilasta. Nomin kanssa tullaan harrastamaan ja kilpailemaan tokossa ja pk-jäljellä. Tarjan vanhempi kisakoira on myös meidän kasvatti, POHJ TVA FI KVA Tending Pathfinder P-pentueestamme.

Nomi siirtyi jälkellä ylimpään luokkaan kesällä 2011, ja myös tokossa se kilpailee ylimmässä luokassa. Vuonna 2012 Nomista tuli Suomen Tottelevaisuusvalio, ja se sai kasaan tulokset PK-SM:iin.

toko

pk

Nomi, kuva T. Martinpuro. Fani, kuva H. Pesonen.

FI TVA JK3 BH TENDING OUTSHINE,"Fani" on trikki-tyttö, joka asustaa Vantaalla palvelusväkensä; kahden labradorin, piian ja rengen kanssa. Fanin ohjaajan ja omistajan Heidi Pesosen yleisin lausahdus Fanin pentuaikana oli: "Se on niin VIISAS!" Fani oppi kaiken todella nopeasti, osasi keskittyä ja oli/on kaikkea sitä mitä pieneltä bordercollielta voi toivoa.

Fanin päälaji on toko, ja sen kanssa tullaan harrastamaan myös jälkeä sekä paimennusta.

Fanin kanssa tokossa kilpaileminen aloitettiin 11 kuukauden ikäisenä ja jo 15 kk:n ikäisenä se sai voittajaluokasta ykköstuloksen. Fani on SUOMEN TOTTELEVAISUUSVALIO, ja se pääsi tokon SM-finaaliin 2011. Samana syksynä se siirtyi pk-jäljellä ylimpään luokkaan, saaden myös JK3-koulutustunnuksen.

Fani oli SM-4 tokon Suomen Mestaruuskisoissa 2012.

KILPAILUT:


pk

  1. 22.8.2010 Vantaa PAKK; BH hyväksytty

toko

  1. 13.5.10 Espoo ALO1; 177p
  2. 30.5.10 Helsinki AVO1; 172,5p sij. 1
  3. 6.7.10 Tammela AVO1; 171p sij. 1, KP
  4. 24.7.10 Imatra TOKO SM, AVO1; 188p sij. 2 KP - joukkue-SM-pronssia
  5. 15.8.10 VOI1; 285,5p sij. 1 KP


Zip, kuva H. Pesonen.

POHJ TVA FI TVA SE TVA DK TVA TENDING OCCULT, "Zip", on omistajiensa Oilin ja Peten mukaan iloinen, kiltti koira, joka on aina valmis toimintaan - ja täysin sydämin. Se harrastaa agilitya ja tokoa sekä jonkin verran hakua ja jälkeä.
Huotarien vanhempi koira on FI TVA FI AVA Tending Pawnee, repliquemontrecher jolla kilpaillaan SM- ja karsintatasolla sekä tokossa että agilityssa.

Zip kilpailee sekä tokossa että agilityssa ylimmässä luokassa. Tokossa se saavutti Suomen ja Ruotsin Tottelevaisuusvalion arvon 2011. Vuonna 2012 Zipistä tuli myös Pohjoismaiden ja Tanskan Tottelevaisuusvalio (saaden Tanskassa CACIObin) ja se voitti SM-PRONSSIA tokon Suomen Mestaruus-kilpailuissa.

KILPAILUT:

agility

TENDING OREAD,"Mix", on vilkas ja nopea narttu, jonka omistaa Harri Sepponen. Mixin päälaji tulee olemana agility, kuten Harrin vanhemman kilpailukoirankin, SM-ja karsintasolla kisaavan kasvattimme FI AVA Marin.

Mix kilpailee agilityssa 2-luokassa. Palaa takaisin.